Cajsa Wargs nyponsoppa

Recept av Gandalf

Recept: Cajsa Wargs nyponsoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Cajsa Wargs nyponsoppa!

Görgott!!! Lite "vuxnare" smak och inte så sliskigt söt, som den man köper i paket.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: nypon, nyponsoppa, dessert

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Nyponen kokes till de är mjuka, därefter passeras de genom en sil.
  2. 2. Sätt kastrullen på spisen igen, späd med lite vatten och låt koka upp.
  3. 3. Tillsätt de grovhackade russinen, citronskalet, sirapen och kanelen.
  4. 4. Låt koka 5 minuter.
  5. 5. Passera soppan igen.
  6. 6. Späd ev med vatten om soppan är för tjock.
  7. 7. Stek vetekrutongerna i smör.

Serveringsförslag: Servera med krutongerna och en klick lättvispad grädde.

Dryckestips: Iskall mjölk

Skapat 2009-01-06 av Gandalf, 1509 visningar, 11 utskrifter. Källa: Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  torkade nypon
1 dl  russin
1 st  klick smör
0,25 st  skalet av en kvarts citron
3 msk  ljus sirap
1 krm  kanel, malen
1 st  vetebulle, tärnad smått


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.