Byhäxans bondomelett med grönt inslag

Recept av Byhäxan

Recept: Byhäxans bondomelett med grönt inslag

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Görs i ugn eller på spisen. Utesluter man spenaten blir det en helt vanlig bondomelett. Men spenaten piffar verkligen upp!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Husmanskost, husmans, skinklåda, skinkpaj, rester, restanvändning

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Om du gör den i ugn - sätt ugnen på knappt 200 grader.
  2. 2. Skiva eller skär potatisen i ganska små bitar. Finhacka löken. Skär skinkan i strimlor eller småbitar.
  3. 3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.
  4. 4. Steker du ovanpå spisen så börja med att fräsa upp de fasta ingredienserna i lite smör. Häll sedan på äggstanningen och peta runt så att allt fördelar sig i pannan. Stek sen på knappt medelvärme tills äggstanningen stelnat.
  5. 5. I ugn (som jag tycker blir bäst) Lägg alla de fasta ingredienserna i en smord, ganska låg form. Tillsätt äggstanningen. Grädda i drygt 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Serveringsförslag: Grönsallad, eller en kokt grönsak som t ex broccoli

Dryckestips: Mjölk, vatten, öl

Skapat 2008-10-31 av Byhäxan, 3241 visningar, 99 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  rökt (helst kallrökt) skinka
1 st  liten gul lök
4 st  kokta potatisar
150 gram  tinad bladspenat
4 st  stora ägg
2,5 dl  standardmjölk
0,5 tsk  salt
2 krm  vitpeppar
0,5 tsk  chili- eller paprikapulver (kan hoppas över)
1 msk  smör att steka i


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.