Burgundisk köttgryta

Recept av dallom

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Burgundisk köttgryta!

Kött rätter av nötkött.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Övrig
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 90 min.
Total tid: 110 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär köttet i bitar. Vänd i vetemjöl kryddat med salt och peppar. Bryn fettet i stekpanna och bryn bitarna runtom. Lägg över köttet i en gryta. Späd i pannan med buljong. Häll skyn och rödvinet i grytan. Tillsätt kryddorna, vitlöken pressad, och den gula löken skuren i klyftor. Koka 1 Tim på svag värme under lock. Skala och skiva morötterna. Skölj purjon och skär den i bitar. Lägg först i morötterna, purjon en stund senare. Fortsätt koka under lock. Tor 1,5 tim. Klipp rikligt med persilja över.
  2. 2. För att piffa upp grytan, fräs hela champinjoner, smålökar och ev. strimlad bacon och blanda mot slutet av kokningen.

Serveringsförslag: Kokt potatis eller kokt ris.

Skapat 2012-01-17 av dallom, 762 visningar, 24 utskrifter. Källa: Vår Kokbok

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  Nötkött av högrev eller 600 gr grytbitar
3 msk  vetemjöl
1 tsk  salt
2 krm  Svart eller vitpeppar
1 dl  buljongtärning
4 dl  rödvin
1 st  Vitlöksklyfta alt 1 krm vitlökspulver
1 nypa  citronskal
2 krm  timjan
1 st  lagerblad
2 msk  tomatpuré
2 st  gula lökar
2 st  morötter
2 st  purjolökar
1 knippe  persilja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.