Brytbröd

Recept av EmmaLovePatrik

Recept: Brytbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
2 msk  ljus sirap
5 dl  mjölk
250 gram  kesella
1 nypa  salt
3 dl  dinkelmjöl
8 dl  vetemjöl special
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Gott och saftigt bröd som passar lika bra till frukost som till fest

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: bryt bröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm mjölken till 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölken.
  2. 2. Tillsätt resten av mjölken och rör i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig
  3. 3. Låt jäsa 30 min
  4. 4. Ta upp degen på bakbordet och knåda den lite grann. Dela i 24 lika delar, rulla och lägg tätt i en långpanna.
  5. 5. Jäs under bakduk 30 min.
  6. 6. Pensla med vatten med lite olja i, grädda i 225°C mitt i ugnen i 15-20 min. lägg upp brödet på ett galler för att svalna. färdigt för avnjutning!

Serveringsförslag: som bjudbröd till buffé eller brunch

Dryckestips: helt beroende på tillfälle, vin, öl, mjölk, te

Skapat 2008-08-29 av EmmaLovePatrik, 8443 visningar, 170 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
2 msk  ljus sirap
5 dl  mjölk
250 gram  kesella
1 nypa  salt
3 dl  dinkelmjöl
8 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.