Bröd med valnötter och katrinplommon

Recept av Maja

Recept: Bröd med valnötter och katrinplommon

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

De här brödet är gott och mättande. Receptet är en variant av ett recept från Allt om Mat. Jag har uteslutit rosmarin, tillsatt istället solroskärnor och lite surdeg. Perfekt bröd till ost.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ut jäst, surdeg i kallt vatten. Tillsätt sirap, linfrön, solroskärnor och olja samt fullkornsvetemjöl.
  2. 2. Blanda ihop till en lös deg. Täck över med en bakduk och låt jäsa upp ca 1 tim så den börja bubbla upp. Tiden beroende på temp i rummet.
  3. 3. Detta moment med fördeg kan du hoppa över och göra degen färdig på en gång. Jag tycker man får mer smak i brödet när det jäser i omgångar och under längre tid.
  4. 4. Arbeta sedan in vetemjöl special. Mängden mjöl varierar ofta, men det ska bli en elastisk deg, som inte kladdar och som kan hanteras på bakbord. Sist arbetar jag in saltet, nötterna och katrinplommon.
  5. 5. Jäs degen 30 min under bakduk. Tag upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma till två längder, som skärs i bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper.
  6. 6. Låt jäsa under duk i 30 min. Grädda i 225 grader i ca 15 min. låt svalna på galler.

Skapat 2008-08-06 av Maja, 3968 visningar, 48 utskrifter. Källa: Variant av recept från Allt om Mat nr 12 2008

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

20 st  hackade katrinplommon
100 gram  grovhackade valnötter
25 gram  jäst
1 dl  surdeg av dinkel/vete
5 dl  vatten
2 msk  mörk sirap
2 msk  rapsolja
2 tsk  salt
2 msk  hela linfrön
1 dl  solroskärnor
6 dl  fullkornsvetemjöl special
8 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.