Bröd

Recept av JJohansson

Recept: Bröd

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  rågsikt
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
3 dl  filmjölk
2 dl  mörk sirap
toppning
1 dl  pinjenötter / solrosfrön
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 4 kommentarer)

Kavring med pinjenötter / solrosfrön!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 40 min.
Total tid: 50 min.
Etiketter: snabbt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en 1 1/2 liter brödform. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll på filmjölken och sirapen. Blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
  2. 2. Häll smeten i formen och strö över pinjenötterna/solrosfröna. Grädda brödet på nedersta falen i ugnen i ca 40 min. Känn med en provsticka att det är klart. Stjälpa upp brödet ur formen och låt det svalna under en bakduk.

Serveringsförslag: smör, ost och njut!

Skapat 2012-03-04 av JJohansson, 845 visningar, 12 utskrifter. Källa: land tidning

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  rågsikt
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bikarbonat
1 tsk  salt
3 dl  filmjölk
2 dl  mörk sirap
1 dl  pinjenötter / solrosfrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.