Brittas bullar

Recept av gudrun

Recept: Brittas bullar

INGREDIENSER

portioner/st.
225 gram  smör , smält
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 tsk  salt
1 dl  socker
14 dl  vetemjöl
Betyg: 4.7/5 (8 röster, 4 kommentarer)

Extra goda vetebullar doppade i strösocker med en deg som ska arbetas så lite som möjligt.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader. Rör jäst och salt och häll i vätskan. Tillsätt socker och mjöl, som blandats. Tillsätt så mycket mjöl att degen släpper kanterna på bunken. Arbeta degen så lite som möjligt.
  2. 2. Låt degen jäsa ca 30 min. Häll ut degen på bakbordet och kavla ut den till en rektangel 30x40cm. OBS!DEGEN SKA EJ ARBETAS PÅ BAKBORDET. Bred mjukt smör på plattan och strö över socker och lite vaniljsocker.
  3. 3. Vik i tre delar. Skär 3 cm breda remsor av degen. Dela varje remsa på mitten men ej helt ut. Dra isär och sno ändarna åt var sitt håll. Knyt ihop till en bulle och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 min.
  4. 4. Värm ugnen till 250 grader. Låt bullarna jäsa 30 min. Grädda ca.6 min. Smält lite smör som penslas på de varma bullarna och doppa dem i strösocker.OBS!Bullarna ska vara ljusgula när de är färdiggräddade.

Dryckestips: kaffe,mjölk eller saft

Skapat 2007-10-27 av gudrun, 16251 visningar, 10162 utskrifter. Källa: Britta Klingström !976

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

225 gram  smör , smält
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1 tsk  salt
1 dl  socker
14 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.