Brietårta

Recept av Dinkelsopp

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  Brietårta, 1 kg
1 ask  cocktailtomater
1 kruka  basilika
50 gram  pinjekärnor
1 krm  salt
1 krm  socker
0,5 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja
Betyg: Bli först med att betygsätta Brietårta!

Bjud den här lättgjorda och underbart goda osttårtan ljummen.

Typ: Förrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rosta pinjekärnorna lätt i en torr stekpanna.
  2. 2. Skär tomaterna i klyftor. Grovhacka basilikablad och pinjekärnor.
  3. 3. Blanda samman tomater, basilika och pinjekärnor. Smaksätt med salt, socker och svartpeppar.
  4. 4. Lägg osten på ett eldfast fat och fördela tomatröran ovanpå. Ringla över oljan.
  5. 5. Värm tårtan ca 8-10 min mitt i ugnen. Bjud tårtan ljummen tillsammans med kex.

Skapat 2008-05-01 av Dinkelsopp, 3118 visningar, 20 utskrifter. Källa: Vår Bästa Mat nr 4 - 2005

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  Brietårta, 1 kg
1 ask  cocktailtomater
1 kruka  basilika
50 gram  pinjekärnor
1 krm  salt
1 krm  socker
0,5 krm  svartpeppar
2 msk  olivolja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.