Brantevikskaka

Recept av Sylvi

Recept: Brantevikskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
3 dl  socker
2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
0,75 dl  kallt vatten
2 dl  hallonsylt
Glasyr
2 msk  margarin
2 dl  socker
1 st  ägg
1 dl  kokosflingor
2 tsk  vaniljsocker
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En god och saftig kaka som smakar gott till kaffet.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 45 min.
Total tid: 60 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. 2. Blanda vetemjöl och bakpulver.
  3. 3. Häll i det kalla vattnet.
  4. 4. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten.
  5. 5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. 6. Grädda kakan i 175 grader i 35 minuter.
  7. 7. Låt kakan svalna.
  8. 8. Bre hallonsylt på kakan.
  9. 9. Blanda ingredienserna till glasyren.
  10. 10. Låt sjuda 5-10 minuter.
  11. 11. Häll glasyren över kakan.
  12. 12. Ställ in i ugnen och låt grädda i 10 minuter.

Dryckestips: kaffe eller te.

Skapat 2010-09-28 av Sylvi, 1074 visningar, 40 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
3 dl  socker
2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
0,75 dl  kallt vatten
2 dl  hallonsylt
2 msk  margarin
2 dl  socker
1 st  ägg
1 dl  kokosflingor
2 tsk  vaniljsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.