Bourgundisk köttgryta

Recept av ANDERS SUNDGREN

Recept: Bourgundisk köttgryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.3/5 (8 röster, 5 kommentarer)

En mycket god och mustig köttgryta som tar god smak av vin och citronskal, den blir ännu godare dagen efter den måste testas.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skär köttet i grutbitar och strö över vetemjöl innan stekning, stek löken så den får färg och gör detsamma med champinjonerna och viska ur pannan och spar stekskyn. Ha i allt utom bacon och purjolök och låt puttra i ca 1,5 timme och ha sedan i stekt bacon och purjolök och låt puttra i ca 20 min till. Smaklig måltid

Serveringsförslag: Kokt ris

Skapat 2008-12-14 av ANDERS SUNDGREN, 7322 visningar, 234 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  högrev eller märgpipa
5 st  morötter
1,5 st  gul lök
1 st  purjolökar i bitar
1 paket  bacon
0,5 st  skal av citron
200 gram  champinjoner delade
5 dl  rött vin
1 st  Köttbuljongstärning
2 msk  kinesisk soja
1 msk  tomatpure'
2 st  lagerblad
2 st  Vitlöks klyftor, pressade
1 st  Salt , ½-1 tsk
1 msk  svart peppar efter tycke
1 liter  vatten ungefär ska täcka köttet


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.