Blodkorv

Recept av Anel-Nevs

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Blodkorv!

Har ej testat receptet. Någon medlem efterlyst gammalt recept på blodkorv. Hemmets kokbok från 1919. Ingen angivning om antal portioner.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Grynen läggs i fläskspadet och blodet och få stå vid sidan av elden att svälla ett par timmarmen får ej koka. Löken hackas och fräses i flottyren, denna silas därefter ifrån och blandas ned i smeten jämte russinen, istret skuret i fina tärningar, grädden och kryddorna. Smeten fylles i vida svinfjälster samt kokas försiktigt ca 1 timme. Den serveras antingen färsk, skuren i skivor med socker, kanel och lingonsylt, eller ock uppstekt i skivor.

Skapat 2011-12-02 av Anel-Nevs, 964 visningar, 8 utskrifter. Källa: Hemmets kokbok 1919

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  korngryn
1,5 liter  Fläskspad
  6-8 dl svinblod
0,5 st  mild lök(portugisisk, finns ej längre)
3 msk  flottyr
3 dl  russin
100 gram  osmält ister
2 dl  grädde
3 dl  sirap
1 tsk  timjan
1 tsk  mejram
3 msk  salt
  svartpeppar (starkpeppar)efter smak
  kryddpeppar efter smak
  kryddnejlikor efter smak
  ingefära efter smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.