Blodapelsinmarmelad

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Blodapelsinmarmelad

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  blodapelsiner
1 st  citron
5 dl  vatten
4,5 dl  råsocker
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Till marmelad är det bra om apelsinerna har så tunt skal som möjligt!!!

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj apelsinerna och citron noga i varmt vatten. Borsta gärna med t ex. en ren rotborste/diskborsta. Skär bort bladfästet och skär dem i stora bitar. Mixa till ett mycket grovt mos i en matberedare.
  2. 2. Lägg över i en gryta och häll i vattnet. Lägg i evetuell smaksaättning. (Kanelstång, vaniljstång, stjärnanis och hel kardemumma). Låt koka upp under lock och koka på svag värme ca. 25 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i bottnen.
  3. 3. Rör i sockret lite i taget. Koka marmeladen på medelvärme utan lock 30-45 minuter. Rör då och då. Gör ett marmeladprov.
  4. 4. När marmeladen är färdig hälls den upp på väl rengjorda varma bunkar.
  5. 5. Marmeladprov: Enklaste sättet är att droppa lite marmelad på en tallrik. Kyl den snabbt (i kylskåp eller frysen) och dra sedan en tesked genom marmeladen. Om den "stannar" är marmeladen klar. Om stecken flyter ihop får den koka ytterligare nån minut.

Skapat 2010-02-05 av Catarina Algotsson, 1718 visningar, 9 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  blodapelsiner
1 st  citron
5 dl  vatten
4,5 dl  råsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.