Blinier - ryska boveteplättar

Recept av Byhäxan

Recept: Blinier - ryska boveteplättar

INGREDIENSER

portioner/st.
0,25 paket  jäst (drygt 10 gram)
2,5 dl  standardmjölk
0,75 dl  gräddfil eller filmjölk, rumsvarm
1 krm  salt
1,5 dl  bovetemjöl
1 dl  vetemjöl
1 st  äggula
1 st  äggvita
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 9 kommentarer)

Härligt gott till kvällsmat eller vickning.

Typ: Förrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Stekt
Etiketter: ryska blinier, smårätter, pannkakor, plättar, vegetariskt, smårätt, pannkaka, plättar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ljumma mjölken till 37 grader.
  2. 2. Rör ut jästen med lite av mjölken.
  3. 3. Tillsätt resten av mjölken, mjöl, gräddfil, äggula och salt.
  4. 4. Vispa smeten slät och låt jäsa i ca en halvtimme.
  5. 5. Vispa äggvitan hård och vänd ner den i smeten.
  6. 6. Grädda i plättlagg eller som små pannkakor i vanlig stekpanna.
  7. 7. Låt kallna och servera med löjrom/stenbitsrom, finhackad gul lök och gräddfil.

Dryckestips: Öl, vatten och varför inte en citronsnaps.

Skapat 2007-12-02 av Byhäxan, 6097 visningar, 76 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,25 paket  jäst (drygt 10 gram)
2,5 dl  standardmjölk
0,75 dl  gräddfil eller filmjölk, rumsvarm
1 krm  salt
1,5 dl  bovetemjöl
1 dl  vetemjöl
1 st  äggula
1 st  äggvita


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.