Blåbärsglögg

Recept av gullpulla

Recept: Blåbärsglögg

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 4 kommentarer)

Blåbär är också gott till glögg, mina vänner tycker väldigt mycket om denna.

Typ: Dryck
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 600 min.
Total tid: 615 min.
Etiketter: Mycket för billig peng.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka upp vattnet med blåbären och låt det koka en liten stund, tills bären gått sönder ordentligt. Ha i alla kryddor och koka upp igen. Låt det svalna på spisen.
  2. 2. Ställ ut hela kastrullen över natt, så går alla smakerna ut i bärsaften. Lägg över ett lock.
  3. 3. På eftermiddan dan efter tar du in kastrullen och silar bort bärskräpet och kryddorna. Ha i sockret och rör tills det har smält helt. Smaka av. GOTT.
  4. 4. Häll upp på trevliga flaskor och korka ordentligt. Sen är det bara att hälla upp och blanda som du själv vill ha det.
  5. 6. Satsen verkar stor, men det brukar inte bli nåt kvar alls.

Serveringsförslag: Tillsammans med vodka, till lagom styrka.

Skapat 2012-07-23 av gullpulla, 991 visningar, 24 utskrifter. Källa: Min egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 liter  blåbär
4 liter  vatten
2 påsar  hel kanel, den normallånga
2 påsar  hela kryddnejlikor
2 påsar  hela kardemummakärnor
2 cm  hel, skalad, skivad färsk ingefära
3 kg  strösocker, knappt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.