Blåbärsylt

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Blåbärsylt

INGREDIENSER

portioner/st.
2 kg  blåbär
1 kg  syltsocker
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 4 kommentarer)

Grunrecept, du kan använda samma recept till krusbär, röda vinbär och vita vinbär.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa blåbär och rengör bären. Mosa bären eller kör i mixer. Blanda bär, syltsocker. Värm under omrörning. Koka kraftigt i 2-5 minuter. Tag bort skum. Låt svalna i 25 minuter. Häll upp på väl rengjorda och varma burkar. Förvara mörkt och svalt.
  2. 3. Öppnad burk bör förvaras i kylskåp. Oöppnad burk är hållbar i rumstemperatur, men färg och smak bevas bäst om sylten förvaras mörkt och svalt.

Skapat 2009-04-22 av Catarina Algotsson, 4640 visningar, 24 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 kg  blåbär
1 kg  syltsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.