Blåbärspaj med marängtäcke

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Blåbärspaj med marängtäcke

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg:
3 dl  vetemjöl
150 gram  smör
1 st  ägg
Fyllning:
5 dl  blåbär (färska eller frysta)
0,5 dl  strösocker
1 msk  potatismjöl
Marängtäcke:
3 st  äggvitor
1,5 dl  strösocker
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Du behöver varken vispad grädde eller vanijsås, den är god som den är.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör vetemjöl, smör och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Sätt in formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Ta ut formen ur kylen och nagga lite i botten, (klä ev in kanterna i folie, det håller kanterna på plats). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen och låt pajskalet svalna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader (se till att det blir den värmen innan du sätter in pajen igen).
  3. 3. Blanda blåbär, socker och potatismjöl. Häll blåbären i pajskalet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret. Bre marängen över blåbären och grädda mitt i ugnen tills marängen har fått fin färg och känns torr på ytan.

Serveringsförslag: kaffe, te eller saft

Skapat 2009-05-31 av Catarina Algotsson, 14720 visningar, 282 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
150 gram  smör
1 st  ägg
5 dl  blåbär (färska eller frysta)
0,5 dl  strösocker
1 msk  potatismjöl
3 st  äggvitor
1,5 dl  strösocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.