Blåbärsknäcke med hasselnötter

Recept av GOE

Recept: Blåbärsknäcke med hasselnötter

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Detta spröda knäcke slår det mesta och är verkligen gott tillsammans med en god lagrad ost. Trots att brödet innehåller jäst ska det inte jäsas. Verkligen lättbakat.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättbakat, knäckebröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken.
  3. 3. Tillsätt salt, mjöl, blåbär och nötter. Arbeta ihop till en smidig deg.
  4. 4. Strö vetekli på bakbordet. Dela degen i 16 bitar och rulla dem till runda bollar.
  5. 5. Kavla ut varje boll så tunt som möjligt. Nagga bröden med en brödnagg eller en kruskavel.
  6. 6. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar beroende på hur många bröd som får plats på plåten.
  7. 7. Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
  8. 8. Sänk värmen till 50 grader och varmluft. Lägg ihop alla bröd på två plåtar. Efterbaka med luckan på glänt i ca 1 timme. Låt kallna på galler.

Serveringsförslag: smör och lagrad ost

Skapat 2011-11-15 av GOE, 1938 visningar, 138 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  mjölk, 3% fett
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
2 dl  grovt rågmjöl
4 dl  vetemjöl
1 dl  torkade blåbär
1 dl  grovhackade hasselnötter
  vetekli till utbakning


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.