Blåbärsbröd

Recept av Maja

Recept: Blåbärsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
0,5 liter  vatten
1 dl  blåbärsjuice
50 gram  jäst
1 liter  stenmalet vetemjöl ca 750 gram
20 gram  havssalt
3 dl  frysta blåbär
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Äntligen fick jag användning för blåbären i frysen. "Carolas Ekokök" hade ett recept på blåbärsbagetter. Har använt samma recept med små äppeltärningar. Det blev lika gott.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda vatten, blåbärsjuice, jäst och vetemjöl i en degblandare. Arbeta degen i ca 15 min.
  2. 2. Tillsätt salt och frysta blåbär. Kör degblandaren i ytterligare 2 min. Låt degen jäsa till dubbel storlek under en kökshandduk.
  3. 3. Stjälp upp degen på ett bakbord. Dela den i 3-4 delar och forma försiktigt till avlånga baguetter. Överarbeta inte degen nu för då försvinner koldioxiden från jäsningen.
  4. 4. Enligt recptet ska brödet gräddas i 250 grader i ca 4 min och därefter sänks temperaturen till 190 grader och gräddas ytterligare 10 min. Jag har gräddat längre tid och något högre temperatur. Misstänker att Carola har varmluftsugn.
  5. 5. Låt bröden svalna på ett galler utan duk så behålls ytan krispig.

Serveringsförslag: Gott till getost enligt Carola - jag instämmer

Skapat 2008-12-29 av Maja, 3024 visningar, 30 utskrifter. Källa: Carolas Ekokök

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

0,5 liter  vatten
1 dl  blåbärsjuice
50 gram  jäst
1 liter  stenmalet vetemjöl ca 750 gram
20 gram  havssalt
3 dl  frysta blåbär


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.