Björnbär- och blåbärssylt

Recept av Box

Recept: Björnbär- och blåbärssylt

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  björnbär
500 gram  blåbär
500 gram  Syltsocker med pektin
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Sylt kan varieras i det oändliga. Här är en variant med björnbär och blåbär. Snabbt och lätt med få ingredienser.

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: björnbär, blåbär, syltsocker med pektin

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rensa bären noga. Blanda bär och socker i en kastrull och värm under omrörning.
  2. 2. Koka kraftigt i 2-5 minuter och låt sedan svalna i ca 15 minuter.
  3. 3. Häll kokande vatten i rena syltburkar medan du väntar och töm dem precis innan du ska hälla upp sylten. Fyll sylt ända upp till kanten utan att luftbubblor bildas.
  4. 4. När burken är fylld, skruva på locket direkt och ställ burken upp och ner för att svalna. Förvara burken mörkt så länge den är oöppnad. När den är öppnad förvaras den bäst i kylskåp.

Skapat 2010-04-21 av Box, 1768 visningar, 21 utskrifter. Källa: Eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  björnbär
500 gram  blåbär
500 gram  Syltsocker med pektin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.