Biscotti med kardemumma, dadlar och pinjenötter

Recept av Kurisutina

Recept: Biscotti med kardemumma, dadlar och pinjenötter

INGREDIENSER

portioner/st.
6,5 dl  vetemjöl
2 dl  råsocker strö
2 tsk  bakpulver
2,5 tsk  grovmalen kardemumma
1 tsk  malen ingefära
75 gram  margarin
3 st  ägg
1 msk  juice (apelsin eller äpple)
30 gram  pinjenötter
2 dl  strödadlar
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Gott med vin, kaffe och te. Grunden är från Cheryl Lindblads Biscotti. Jag gjorde om lite i hennes recept.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, kardemumma och ingefära i en bunke.
  2. 2. Arbeta in margarinet med händerna tills det är finfördelat.
  3. 3. Vispa ihop ägg och juice i en separat skål och rör ner det i den torra blandningen tillsammans med pinjenötterna och dadlarna. Blanda tills degen håller ihop.
  4. 4. Knåda den och forma till 3 längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem så att de är ca 1,5 cm tjocka.
  5. 5. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter. Skär längderna med en vass kniv i skivor på diagonalen( ca 1,5 cm breda).
  6. 6. Lägg dem med snittytan nedåt på bakplåten och torka dem i 75 grader i ca 1 timme.

Skapat 2011-10-08 av Kurisutina, 1599 visningar, 73 utskrifter. Källa: Biscotti av Cheryl Lindblad

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

6,5 dl  vetemjöl
2 dl  råsocker strö
2 tsk  bakpulver
2,5 tsk  grovmalen kardemumma
1 tsk  malen ingefära
75 gram  margarin
3 st  ägg
1 msk  juice (apelsin eller äpple)
30 gram  pinjenötter
2 dl  strödadlar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.