Berlinerkransar

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Berlinerkransar

INGREDIENSER

portioner/st.
1 st  hårdkokta ägg, mosade
1 st  rå äggula
0,5 dl  strösocker drygt
125 gram  rumsmjukt smör
3 dl  vetemjöl
Pensling och garnering: Äggvita och pärlsocker.
Betyg: Bli först med att betygsätta Berlinerkransar!

Dessa mycket möra kakor kallas ibland också för äggkringlor.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Passera eller mosa den hårdkokta ägget. Vispa den med äggulan och sockret. Tillsätt matfettet och mjölet växelvis. Arbeta ihop degen. Dela den i bitar. Trilla ut dem i smala längder, ca 14 cm långa. Forma dem som ringar. Lägg ändarna i kryss över varandra. Pensla kakorna med uppvispad äggvita. Vänd dem i pärlsocker. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader, ca 6-10 minuter. Varmluft 150 grader 10-12 minuter. Låt kakorna kallna på galler

Dryckestips: Kaffe och saft

Skapat 2009-04-04 av Catarina Algotsson, 1850 visningar, 14 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  hårdkokta ägg, mosade
1 st  rå äggula
0,5 dl  strösocker drygt
125 gram  rumsmjukt smör
3 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.