Bauernbrot

Recept av Bagare Bengtsson

Recept: Bauernbrot

INGREDIENSER

portioner/st.
660 gram  vatten
50 gram  jäst
25 gram  smält smör
20 gram  salt
800 gram  vetemjöl special
450 gram  rågsikt
1,5 dl  solrosfrön
1 tsk  ljus sirap
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 3 kommentarer)

Ett mustigt matbröd med vetemjöl och rågsikt

Typ: Bröd
Kök: Tyskland
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 80 min.
Tillagningstid: 35 min.
Total tid: 115 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blötlägg solrosfröna i 2 msk vatten. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i lite av vattnet.
  2. 2. Blanda smör, vetemjöl, rågsikt, jästblandningen och resten av vattnet i en bunke. Kör maskinen i 10 - 12 minuter. Tillsätt saltet och solrosfröna och kör ytterligare 4 minuter.
  3. 3. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  4. 4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i tre lika stora delar och forma till avlånga limpor och lägg i smord långpanna eller i en ram på bakplåtspapper.
  5. 5. Sätt ugnen på 225 grader. Låt limporna jäsa övertäckta i 45 minuter.
  6. 6. Snitta bröden lätt och pensla med sirapen utrörd i lite vatten. Strö solrosfrö över.
  7. 7. Häll kokande vatten i en skål på botten av ugnen. Placera limporna i nedre delen av ugnen och baka av i ca 35 minuter. Låt svalna utan duk på galler för en knaprig skorpa.

Skapat 2012-04-12 av Bagare Bengtsson, 1308 visningar, 80 utskrifter. Källa: Svärfar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

660 gram  vatten
50 gram  jäst
25 gram  smält smör
20 gram  salt
800 gram  vetemjöl special
450 gram  rågsikt
1,5 dl  solrosfrön
1 tsk  ljus sirap


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.