Bananbröd på surdeg

Recept av groblo

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Bananbröd på surdeg!

Ett annorlunda men oo, så gott bröd!

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 160 min.
Tillagningstid: 40 min.
Total tid: 200 min.
Etiketter: bananbröd, banan, surdeg, rågsurdeg, surdegsbröd, rågsurdegsbröd, cashewnötter

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält jästen i vattnet.
  2. 2. Rör ihop resten avingridienserna med vätskan i en bunke och arbeta ihop en smidig deg.
  3. 3. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 2 h.
  4. 4. Baka ut till två bröd på en plåt och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. 5. När brödet jäst klart sätt in i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 180-200 grader och grädda i 40-45 min.
  6. 6. Låt svalna inlindade i bakhanddukar.

Serveringsförslag: Endast smör.

Skapat 2012-06-04 av groblo, 188 visningar, 4 utskrifter. Källa: Omgjort recept från Arlaköket

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  rågsurdeg
4 dl  vetemjöl special
2 dl  havregryn
2 st  mogna, mosade bananer
1 dl  hackade cashewnötter
1 dl  ljummet vatten
15 gram  jäst


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.