Bamsebiff med sting

Recept av Janne-G

Recept: Bamsebiff med sting

INGREDIENSER

portioner/st.
500 gram  nötfärs
1 st  medelstor och finhackad gul lök
1 msk  sojamjöl
1 st  ägg
1 tsk  sambal oelek
1 dl  vispgrädde
1 tsk  mörk oxfond
1 tsk  salt
1,5 tsk  vitpeppar från kvarnen
1 msk  smör
1 msk  olivolja
Sås
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
2,5 msk  kinesisk soja
1 tsk  mörk oxfond
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar från kvarn
Betyg: Bli först med att betygsätta Bamsebiff med sting!

Det finns många varianter på hur man gör bamsebiff, men ingen här på KOKAIHOP, därför gör min egen version av bamsebiff, en enda stor biff i stekpannan blir det av det här receptet!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Förberedelser: 10 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 20 min.
Etiketter: Om man utesluter kolhydraterna i form av pasta eller potatis och endast serverar en rejäl sallad som tillbehör blir den här maträtten till GI-mat i fas ett och två!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda färsen med, hackad lök, sojamjöl, ägg, sambal oelek, 1 tsk oxfond, 1 msk av sojan och krydda med salt och nymald vitpeppar.
  2. 2. Arbeta ner 1 dl vispgrädde i färsen och forma till en stor bamsebiff, ca 3-4 cm tjock. Stek i panna med hög kant 4 min på medelvärme i smör och olivolja, dela biffen i 4 lika stora delar, likt tårtbitar. Vänd bitarna var för sig och stek ytterligare 4 min på svag värme.
  3. 3. Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll den över biffen, låt puttra sakta i 6-8 minuter under lock som ligger lite på glänt.
  4. 4. Lägg upp på varmt serveringsfat, gärna tillsammans med de varma tillbehören.

Serveringsförslag: Kokt pressad potatis eller någon pasta samt en sallad med fetaost och oliver.

Dryckestips: En kall öl smakar bra till den något heta bamsebiffen!

Skapat 2012-06-02 av Janne-G, 655 visningar, 18 utskrifter. Källa: Egen komposition

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  nötfärs
1 st  medelstor och finhackad gul lök
1 msk  sojamjöl
1 st  ägg
1 tsk  sambal oelek
1 dl  vispgrädde
1 tsk  mörk oxfond
1 tsk  salt
1,5 tsk  vitpeppar från kvarnen
1 msk  smör
1 msk  olivolja
3 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
2,5 msk  kinesisk soja
1 tsk  mörk oxfond
0,5 tsk  salt
1 krm  vitpeppar från kvarn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.