Baljväxt bröd

Recept av Cheree Karlsson

Recept: Baljväxt bröd

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 5 kommentarer)

Matbröd med baljväxter i degspadet.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mixa bönorna eller linserna med 2 dl vatten i mixer eller mixerstav, till en tunn vätska. Tillsätt resten av vattnet så att det blir 7 dl degspad.
  2. 2. Värm degvätskan till 42C. Häll jästen i en bunke och häll över degspadet eller följ anvisningarna på jästförpackningen.
  3. 3. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och till sist 4dl vetemjöl. Arbeta in resten mjölet efterhand. Arbeta degen med en trägaffel, eller i köksassistenten tills degen släpper bunkens kanter.
  4. 4. Låt degen jäsa i ca 30 min. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. För bullar: Dela degen i två delar och rulla dem till längder. Skär varje längd i sex delar och rulla till bullar. Skåra ev. bullarna med vass kniv. Lägg dem på klädda plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 225C i ca 15 min.
  5. 5. För limpor: Forma degen till två limpor. Låt jäsa på klädd plåt i ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 175C i ca 25 min.

Skapat 2009-04-22 av Cheree Karlsson, 10418 visningar, 50 utskrifter. Källa: ICA Buffé

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  kokta, sköljda och avrunna linser, kikärtor eller sojabönor.
4,5 dl  Vatten, ca
50 gram  torrjäst
2 tsk  salt
0,5 dl  rapsolja
1 msk  baksirap
5 dl  rågsikt
7 dl  vetemjöl eller vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.