Bakad potatis med tonfiskröra

Recept av Anneli

Recept: Bakad potatis med tonfiskröra

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  bakpotatis
Tonfiskröra
2 burkar  tonfisk
1 st  rödlök
1 st  paprika röd
4 st  champinjoner
2 st  ägg hårdkokta
2 dl  crème fraiche
0,75 dl  majonäs
1,5 msk  aioli
1 tsk  maldon flingsalt provence, örtkryddad
0,5 krm  svartpeppar
Till den bakade potatisen
1 msk  smör
1 nypa  maldon flingsalt provence, örtkryddat
Betyg: 4.0/5 (13 röster, 7 kommentarer)

Tonfiskröra som är gott till bakad potatis. Funderar om den även skulle passa som fyllning i en smörgåstårta.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: bakad potatis, tonfisk, röra, smörgåstårta, fyllning

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225ºC. Tvätta och skrubba potatisarna. Skär ett kryss i potatisens ovansida och ställ den sidan uppåt i ugnen. Grädda i ca. 1 timme. Prova med en sticka eller kläm på den för att se om den är klar, mjuk.
  2. 2. Hacka lök, paprika (spara lite hackad paprika till dekoration). Riv de kokta äggen. Hacka eller riv champinjonerna. Lägg allt i en större skål och rör om.
  3. 3. Låt vätskan få rinna av tonfisken och tillsätt tonfisken i mindre bitar. Tillsätt creme´fraiche, majonäs, aioli, salt och peppar. Rör om och smaka av med ev. mer salt och peppar.
  4. 4. När potatisen är klar så skär ett djupare kryss i potatisen och glesa ut flikarna lite. Lägg en klick smör i potatisen och ta en nypa salt och strö över.
  5. 5. Fördela tonfiskröran i potatisen. Dekorera med lite hackad paprika och strö över ev. lite salt.
  6. 6. Tips! Tycker du om svarta oliver? Ta då och tillsätt även 0,5 dl svarta oliver.
  7. 7. I dag fick jag lära mej av "Kockan" att man kan faktiskt även äta skalet på den bakade potatisen.

Skapat 2010-03-31 av Anneli, 20859 visningar, 1012 utskrifter. Källa: Mina och "Kockans" smaklökar

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  bakpotatis
2 burkar  tonfisk
1 st  rödlök
1 st  paprika röd
4 st  champinjoner
2 st  ägg hårdkokta
2 dl  crème fraiche
0,75 dl  majonäs
1,5 msk  aioli
1 tsk  maldon flingsalt provence, örtkryddad
0,5 krm  svartpeppar
1 msk  smör
1 nypa  maldon flingsalt provence, örtkryddat


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.