Baguetter med örter

Recept av Anel-Nevs

Recept: Baguetter med örter

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Härlig smak av valfria örter.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Pain Riche, bröd till soppa, bröd till sallader

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jåsten i degskålen. Värm vattnet till 37 grader. häll lite vatten över jästen och rör ut den. Tillsätt resten av vattnet. Lägg i de finhackade örterna. Rör i nästan allt mjöl i omgångar samt saltet. Arbeta degen smidig ca 10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov (degen ska vara ganska lös). Täck med bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  2. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär degen i fyra bitar. Knåda inte degen. Forma varje bit till en längd och vrid den som en spiral. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
  3. 3. Sätt ugnen på 250 grader. När ugnen uppnått rätt temperatur penslas med ljummet vatten och ev. dekorera med örter.
  4. 4. Har du ugn med ånga, så koppla in det. Grädda längderna ca 8 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 20 minuter. Ta ut baguetterna och låt dem svalna (utan bakduk om du vill ha dem mer knapriga).

Skapat 2010-06-15 av Anel-Nevs, 2579 visningar, 149 utskrifter. Källa: Vet ej + tillägg av mig

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  Blå jäst
6 dl  vatten
2 tsk  salt
1 dl  finhackade färska örter(basilika, rosmarin el.timjan)
14 dl  vetemjöl special


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.