Baguette med yoghurt

Recept av Bighappy

Recept: Baguette med yoghurt

INGREDIENSER

portioner/st.
50 gram  jäst
2,2 liter  vetemjöl, ca
1 liter  yoghurt, naturell 3%
1 msk  salt
2 msk  olivolja
0,5 dl  dillfrön
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Vridna bröd med smak av dillfrö.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Matbröd

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda ihop alla ingredienser och arbeta degen i degblandare 5-7 minuter, eller för hand i ca 10 minuter. Ställ degen att jäsa svalt över natten.
  2. 2. Ta upp degen på väl mjölat bord, dela degen i fem delar och forma och vrid till avlånga baguetter. Lägg baguetterna på plåtar med bakplåtspapper och jäs i 30 minuter.
  3. 3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. 4. Pensla eventuellt brödytan med kallt vatten innan gräddning. Grädda i ugn 20-25 minuter.
  5. 5. Låt svalna på galler under bakduk.

Skapat 2009-08-22 av Bighappy, 2405 visningar, 40 utskrifter. Källa: Coop Mersmak 5/09

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

50 gram  jäst
2,2 liter  vetemjöl, ca
1 liter  yoghurt, naturell 3%
1 msk  salt
2 msk  olivolja
0,5 dl  dillfrön


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.