Bagels

Recept av anna-karin2

Recept: Bagels

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  smör
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
2 tsk  salt
2 msk  honung eller brödsirap
13 dl  vetemjöl special
Till kokning
3 liter  vatten
2 msk  salt
Betyg: 3.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Receptet fick godkänt av min amerikanska vän, trots att jag använde mig av lantbrödsmjöl istället för vetemjöl

Typ: Bröd
Kök: USA
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ut jästen i degvätskan. Tilsätt salt, honung/sirap och hälften av mjölet.Arbeta degen i 5 min, tillsätt sedan restén av mjölet och arbeta degen i 7 min. Låt jäsa i 30 min. Koka upp vatten och salt. Rulla ut degen i 2 st 20 cm långa längder. Dela varje längde i 8 delar och forma til ringar och tryck ihop ändarna ordentligt. Koka i 2 min. Lägg på plåtar. Pensla med ägg och strö över vallmofrön. Grädda genast i ugnen i mitten av 225 grader i ca 15 min

Skapat 2008-11-18 av anna-karin2, 1990 visningar, 4 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  smör
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
2 tsk  salt
2 msk  honung eller brödsirap
13 dl  vetemjöl special
3 liter  vatten
2 msk  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.