Supergoda smörgåsbullar

Recept av kockeliku

Recept: Supergoda smörgåsbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  margarin
1 liter  mjölk
2 paket  jäst
1 dl  sirap
1 st  ägg
2 dl  havregryn
2 dl  linfrö
2 dl  vetekli
2 liter  vetemjöl
Betyg: 4.0/5 (8 röster, 10 kommentarer)

Superenkla och väldigt goda frukostmackor. Väldigt populära av våra barn.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 50 min.
Tillagningstid: 10 min.
Total tid: 60 min.
Etiketter: Bröd, frukost

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. OBS!!! Det går inte att säga exakt mjölmängd, man använder så mycket som behövs för att få en smidig deg. Börja med att lägga havregrynen i blöt i vatten. Vattnet ska precis täcka alla gryn.
  2. 2. Smält margarinet och tillsätt mjölken. (Mängden mjölk och mjöl är beroende av varandra och används till exempel 5 dl mjölk behövs lite mindre mjöl, används däremot mer mjölk så ökar mjölmängden. Antalet deciliter mjölk styr därmed hur många bröd det blir.) Värm detta till fingervärme.
  3. 3. Smula jästen i en stor degbunke och tillsätt degspaden. Rör om till jästen löst upp sig.
  4. 4. Tillsätt ägg och sirap, rör om.
  5. 5. Rör ner havregryn, linfrö och vetekli. Tillsätt därefter mjöl, lite i taget så att degen inte blir för torr. Spara också lite mjöl till utbakningen. Jag brukar blanda i bunken tills degen börjar bli fast, då häller jag ut det på bakbordet då det är lättare att jobba med degen där.
  6. 6. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter eller tills den blivit dubbel storlek.
  7. 7. Efter jäsning, knåda degen tills den blir slät och baka ut till önskad form och tjocklek på brödet. Ca 1 cm gör jag. Passar perfekt som tekakor men skäres gärna på mitten!
  8. 8. Låt jäsa på plåt tills ugnen är varm (225 grader) och grädda i cirka 10 minuter. För att kolla så att brödet är klart - knacka och hör om det låter "ihåligt", då är de klara!
  9. 9. OBS! Det går bra att "höfta" i detta recept. Mängden vätska går att variera, själv brukar jag använda ca 1 liter för att få lite fler bröd men man kan också bara använda 5 dl. Mängden mjöl varierar då såklart. När degen inte längre är kletig är det bra. Se punkt 2.

Serveringsförslag: Supergoda med marmelad och ost!

Dryckestips: Mjölk, Oboy, Te, Kaffe

Skapat 2011-03-05 av kockeliku, 5573 visningar, 291 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  margarin
1 liter  mjölk
2 paket  jäst
1 dl  sirap
1 st  ägg
2 dl  havregryn
2 dl  linfrö
2 dl  vetekli
2 liter  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.