Australiensiskt Bananbröd

Recept av pagus73

Recept: Australiensiskt Bananbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  bananer
1 st  ägg
1 dl  socker
1 dl  råsocker
100 gram  smör
3 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
2 tsk  kanel
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Detta bröd är något som man äter i Australien till fika eller frukost. Man skär det i skivor som man sedan rostar och brer smör på. Mycket gott enligt min mening. Receptet är också väldigt enkelt.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 15 min.
Tillagningstid: 60 min.
Total tid: 75 min.
Etiketter: Lättlagat, billigt, gott

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. 2. Smält smöret. Medan smöret står på spisen, mosa bananerna och rör ner ägget. Vispa ihop ägget med bananen så det blir lite fluffigt.
  3. 3. Blanda ner det smälta smöret i banansmeten och rör om.
  4. 4. Häll i mjöl, kanel, bikarbonat och bakpulver. Rör ihop blandningen till en smet.
  5. 5. Smöra och bröa en form.
  6. 6. Häll i smeten i formen och sätt in i ugnen. Låt den stå i 1 timme, kolla med en sticka att den inte är för blöt inuti. Har aldrig behövt ha den inne längre.
  7. 7. Låt den svalna. Rosta i brödrost eller stekpanna. Bred på smör och njut :).

Skapat 2012-06-26 av pagus73, 3508 visningar, 38 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  bananer
1 st  ägg
1 dl  socker
1 dl  råsocker
100 gram  smör
3 dl  mjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
2 tsk  kanel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.