Aroniasylt

Recept av Anel-Nevs

Recept: Aroniasylt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Gott med den något sträva smaken till ostbricka. Passar även till vaniljglass, scones mm. 2 små burkar.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat
Etiketter: snabbt, enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tina bären något om de varit djupfrysta. Lägg bären i en kastrull med vatten och likör. Koka upp långsamt och låt sjuda på svag värme 15-20 minuter. Bären ska vara mosiga. Ta från värmen och mosa ytterligare med en stavmixer, för att de sega skalen ska mosas. Dela vaniljstång och skrapa ur fröna. Lägg både frön och vaniljstång i grytan. Tillsätt också socker, kanelstång och citronsaft. Låt småputtra ca 20 minuter tills sylten är simmig.
  2. 2. Tag från värmen. Om du ska använda natriumbensoat, så rör ut det i lite av sylten och rör sen ner det i syltgrytan. Rengör och värm små burkar. Fyll dem sen med sylten och sätt genast på locken. Vänd burkarna upp och ned så blir det vacuum i burken. Förvara dem i kylen, när de svalnat. Låt sylten stå till sig en vecka innan du serverar den till något av mina förslag.

Skapat 2012-03-22 av Anel-Nevs, 3682 visningar, 222 utskrifter. Källa: egen blandning från varstans

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

750 gram  frostnupna(annars beska) bär
1,5 dl  Cointreau (apelsinlikör) el. liknande
0,5 dl  vatten
3 dl  ljust muscovadosocker
1 st  kanelstång
1 st  citron, saften av
0,5 krm  natriumbensoat (om ej kall förvaring)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.