Äpplepaj med havregryn

Recept av Karin Dillner

Recept: Äpplepaj med havregryn

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör
1 dl  socker
2 dl  vetemjöl
2 dl  havregryn
8 st  äpplen (gärna sura)
  kanel
  socker
Betyg: 4.6/5 (9 röster, 3 kommentarer)

En god efterättspaj! Extra god med syrliga äpplen.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 15 min.
Total tid: 45 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. 2. Smula ihop socker, mjöl, havregryn och smör.
  3. 3. Smörj pajformen och skala äpplena. Skär äpplena i klyftor och lägg dem i pajformen.
  4. 4. Strö kanel och socker (blanda lite potatismjöl med socker)över äpplena. Tillsätt smuldegen och sätt in i ugnen, 15-20 min på 225 grader.
  5. 5. Gör vaniljsåsen.

Serveringsförslag: Vaniljsås

Skapat 2010-10-03 av Karin Dillner, 6023 visningar, 235 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör
1 dl  socker
2 dl  vetemjöl
2 dl  havregryn
8 st  äpplen (gärna sura)
  kanel
  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.