Äppelchutney

Recept av Pernilla

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.6/5 (5 röster, 4 kommentarer)

Chutnet är ju något som är gott till allt. Här är en god variant som är gjord på äpplen nu i hösttider.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.
  2. 2. Blanda alla ingr. utom sockret i en stor gryta. Sjud 10 minuter tills äpplena mjuknar. Tillsätt sockret och sjud ca 30 minuter utan locks tills det är en ganska fast massa.
  3. 3. Rör då och då. Häll upp i rena burkar och förvara i kylskåp.
  4. 4. Jag brukar passa på och göra chutnet när jag har gott om äpplen. Chutney passar så bra till både kött och fisk, curryrätter. Det här håller sig mycket länga om den förvaras i kyl. Lycka till

Skapat 2007-09-14 av Pernilla, 42236 visningar, 440 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  äpplen
1 st  gul lök
1 st  röd chilifrukt
2 tsk  färsk riven ingefära
1 st  pressad vitlöksklyfta
1 dl  äppelcidervinäger
2 dl  farinsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.