Äppel och vaniljbullar

Recept av Linda Byström

Recept: Äppel och vaniljbullar

INGREDIENSER

portioner/st.
Degen
100 gram  jäst , för söta degar
1 liter  mjölk (minst 3 %)
350 gram  smör
4 dl  socker
1 nypa  kardemumma
2 kg  vetemjöl börja med 1,7 kg
Fyllning
3 st  stora äpplen grovt riven
150 gram  smör rumsvarmt
350 gram  mandelmassa fint riven
2 st  vaniljstång urgröpt
1,5 dl  socker
Till pensling 1 ägg och 2dl flagad mandel eller pärlsocker
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Lite variantion om man är trött på kanelbullar

Typ: Godis
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula ner jästen i en assistent, och värm mjölk och smör till 37grader.
  2. 2. Tillsätt övriga ingridienser och knåda till en blank deg. Låt jäsa övertäckt 45 min.
  3. 3. Blanda fyllningen i en bunke, stjälp upp degen på mjölat bakbord. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. 4. Dela degen i 3 delar och kavla ut, bre på fyllningen, strö ev på kanel om du vill, rulla ihop och skär rätt stora bullar.
  5. 5. Ställ bullarna i formar och jäs i ca 5 min, pensla med ägg strö på mandel och in i ugnen i 8-12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Skapat 2008-04-10 av Linda Byström, 2000 visningar, 17 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  jäst , för söta degar
1 liter  mjölk (minst 3 %)
350 gram  smör
4 dl  socker
1 nypa  kardemumma
2 kg  vetemjöl börja med 1,7 kg
3 st  stora äpplen grovt riven
150 gram  smör rumsvarmt
350 gram  mandelmassa fint riven
2 st  vaniljstång urgröpt
1,5 dl  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.