Apelsinmarmelad

Recept av Maja

Recept: Apelsinmarmelad

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.8/5 (5 röster, 7 kommentarer)

Just nu är citrusfrukterna fina. När jag handlade häromdagen fick jag smaka på citrusmarmelad i butiken. Så fräscht och vilken apelsinsmak! Jag gjorde en liten sats på 1 apelsin.

Typ: Övrig
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta apelsinen noga. Dela frukten och pressa ut en del fruktsaft i en kastrull. Skiva och finhacka skal och fruktkött. Ta bort ev. kärnor.
  2. 2. Jag hade ingen citron hemma och för att få lite syra i marmeladen tog jag lite vit balsamvinäger.
  3. 3. Koka saft, vatten och frukt mjukt under omrörning. Tillsätt därefter syltsockret och koka ytterligare 5 min. Tag av från värmen och skumma om det behövs.
  4. 4. Häll upp i väl rengjorda burkar med lock. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Skapat 2008-01-27 av Maja, 21476 visningar, 10093 utskrifter. Källa: Inspiration från Dan Sukker

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  stor apelsin drygt 300 gram
1 msk  vit balsamvinäger
1 dl  vatten
2 dl  Syltsocker med pektin


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.