Apelsinkaka upp och ner

Recept av Kurisutina

Recept: Apelsinkaka upp och ner

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Apelsinkaka upp och ner!

Smälter i munnen helt underbar.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält margarinet och rör ner det. Sikta mjölet blandad med bakpulver och vaniljsocker i smeten. Rör smeten slät.
  3. 3. Tvätta apelsinerna noga. Skiva den ena (eller två små). Lägg skivorna i en kastrull och tillsätt 2 msk socker och häll på vatten så att det precis täcker skivorna. Låt koka på svag värme i ca 8 minuter.
  4. 4. Riv skalet av en apelsin och tillsätt i smeten.
  5. 5. Smöra noggrant en rund kakform. Strö ut resterande socker i formens botten och lägg på apelsinskivorna ovanpå sockret.
  6. 6. Häll över smeten och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Vänd upp kakan på ett fat när det svalnat något. Servera gärna kakan lite ljummen.

Skapat 2011-03-31 av Kurisutina, 1664 visningar, 47 utskrifter. Källa: Leva&Bo nr 4/ 2011

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
1,5 dl  socker
150 gram  smält margarin
2,5 dl  vetemjöl
0,5 tsk  bakpulver
1 tsk  vaniljsocker
  riven skal av 1 st apelsin
  1-2 st apelsiner
3 dl  socker
  margarin till formen
  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.