Apelsingravad lax

Recept av Byhäxan

Recept: Apelsingravad lax

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En helt fantastiskt god gravad lax!

Typ: Förrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: gravad lax, julbord, förrätt, entrerätt, fest, midsommar, påsk, påskmat, buffé, smörgåsbord, sillbord, fest, nyår, lyxigt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Laxen ska frysas ner minst två dygn för att bli fri från parasiter. Man kan frysa ner den även efter gravningen, men då blir den inte lika vacker.
  2. 2. Blanda sockret och saltet och gnid in ena skinnsidan med lite av blandningen och köttsidan med ca hälften.
  3. 3. Lägg laxsidan med skinnsidan neråt i en stor plastpåse så du kommer åt att strö på eventuell dill och hälften av apelsinsaften.
  4. 4. Sockersalta den andra laxbiten och lägg den "köttsida mot köttsida" mot den första. Häll över resten av apelsinsaften och knyt till påsen. Laxen ska ligga utsträckt i påsen.
  5. 5. Lägg in påsen i kylskåpet, låt stå 2,5-3 dygn och vänd flera gånger under tiden så apelsinsaften kan tränga in överallt.

Skapat 2009-12-15 av Byhäxan, 4285 visningar, 119 utskrifter. Källa: Mjölkfri.com

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  laxsidor à ca 400 gram. Benfria men med skinnet kvar
0,5 dl  salt
0,5 dl  socker
20 st  stötta vitpepparkorn (motsv ca 0,5 tsk grovmalen)
1 st  apelsin, saften
  hackad dill efter tycke o smak


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.