Annorlunda kålpudding

Recept av Åsa L Löwhagen

Recept: Annorlunda kålpudding

INGREDIENSER

portioner/st.
1 kg  vitkål
500 gram  blandfärs
2 dl  buljongkokta puylinser
1,5 dl  grädde
4 msk  sirap
1 st  gul lök
2 st  ägg
2 tsk  Epice Riche
1 tsk  salt
1 krm  peppar
5 msk  smör
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Nöden är uppfinningarnas moder. Jag hade inget grötris så det fick bli buljongkokta linser och grädde istället. Resultatet blev bra.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Husmanskost

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ta bort de yttersta bladen på vitkålen och skär bort rotstocken. Skär vitkålen i grova tärningar. Stek på medelvärme i 2 msk smör 5 minuter utan att kålen tar färg. Ringla över 2 msk sirap. Rör om och ställ åt sidan.
  2. 2. Skala och hacka löken. Svetta den mjuk i 1 msk smör utan att den tar färg. Ställ åt sidan.
  3. 3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. 4. Blanda färsen med linserna, grädden, lök, ägg, salt, peppar och Epice Riche.
  5. 5. Lägg hälften av kålen i en eldfast form, täck med färsen och lägg resten av kålen överst. Smält 2 msk smör. Ringla smöret och 2 msk sirap över. Grädda i ugnen ca 45 minuter.

Serveringsförslag: Rårörda lingon

Skapat 2009-04-18 av Åsa L Löwhagen, 13689 visningar, 74 utskrifter. Källa: Hela Sveriges husman och eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  vitkål
500 gram  blandfärs
2 dl  buljongkokta puylinser
1,5 dl  grädde
4 msk  sirap
1 st  gul lök
2 st  ägg
2 tsk  Epice Riche
1 tsk  salt
1 krm  peppar
5 msk  smör


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.