Anjovispizza

Recept av Zulu

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
1 dl  vatten
2 msk  olja
4 dl  vetemjöl
1 burk  krossade tomater
1 msk  tomatpuré
2 msk  finhackad gul lök
1 burk  ansjovisfiléer
1 burk  svarta oliver
2 dl  riven västerbottenost
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Den bästa pizzan i världen-när min mamma gjorde den!

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Degen: 1. Lös upp jästen i 37 gradigt vatten 2. Tillsätt olja, salt och arbeta i mjölet till en smidig deg 3. Låt jäsa 30 minuter 4. Kavla ut på Bakplåtklädd plåt, ställ in i kyl en stund
  2. 2. Tomatsåsen: 1. Koka ihop krossade tomater, tomatpuré, lök och smaksätt med salt, peppar samt oregano eller basilika
  3. 3. Garnering: 1 burk ansjovisfiléer 1 burk svarta oliver (eller andra om så önskas) mycket riven västerbottenost
  4. 4. 1. Sätt ugnen på 225 grader 2. Ta ut pizzan från kylen 3. Bred på tomatsåsen 4. Lägg på garneringen i jämnt lager över 5. Baka i mitt av ugnen ca 10-15 minuter till fin färg

Skapat 2007-09-07 av Zulu, 1316 visningar, 8 utskrifter. Källa: Min mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
0,5 tsk  salt
1 dl  vatten
2 msk  olja
4 dl  vetemjöl
1 burk  krossade tomater
1 msk  tomatpuré
2 msk  finhackad gul lök
1 burk  ansjovisfiléer
1 burk  svarta oliver
2 dl  riven västerbottenost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.