Ananaspaj med vaniljparfait.

Recept av jan persson

Recept: Ananaspaj med vaniljparfait.

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smält smör
3 dl  vetemjöl
1 dl  socker
1 tsk  bakpulver
Fyllning
2 dl  creme fraiche
1 st  ägg
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1 burk  krossad ananas(väl avrunnen)
Vaniljparfait
3 st  äggulor
3 msk  florsocker
3 dl  vispgrädde
1 st  vaniljstång
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Pajen och parfaiten passar bra ihop.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Rör ihop och klä en pajform med degen.Blanda fyllningen och sätt in pajen i ugnen i 30-40 min. Temperatur: 175 grader.
  2. 2. Vispa socker och gulor pösigt. Koka upp vaniljstången med lite grädde. Vispa resten och blanda allt tillsammans. Låt stå i frysen minst fyra timmar.

Serveringsförslag: parfait

Dryckestips: Beerenauslese Cuvée 2002

Skapat 2008-10-20 av jan persson, 2513 visningar, 46 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smält smör
3 dl  vetemjöl
1 dl  socker
1 tsk  bakpulver
2 dl  creme fraiche
1 st  ägg
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
1 burk  krossad ananas(väl avrunnen)
3 st  äggulor
3 msk  florsocker
3 dl  vispgrädde
1 st  vaniljstång


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.