Amerikanska citronrutor

Recept av ninasuedoise

Recept: Amerikanska citronrutor

INGREDIENSER

portioner/st.
Botten
200 gram  margarin eller smör, rumsvamt
4 dl  vetemjöl
1,5 dl  florsocker
Topping
3,5 dl  strösocker
0,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
4 st  ägg
1,2 dl  citronkoncentrat
Betyg: 5.0/5 (15 röster, 24 kommentarer)

Söta och syrliga! Amerikanska lemon bars som passar perfekt till en kopp kaffe. Mums!

Typ: Kakor
Kök: USA
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 20 min.
Tillagningstid: 40 min.
Total tid: 60 min.
Etiketter: citron, syrlig, kaka, amerikansk, florsocker

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ugn: 175 grader. Smöra och mjöla en form 23x33 cm. (Dubbla receptet för långpanna.)
  2. 2. Botten: blanda ihop mjöl och florsocker. Nyp ihop till en deg med det rumsvarma margarinet. Tryck ut degen i formen. Baka ca 20 minuter.
  3. 3. Toppingen: blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa äggen lätt i en annan bunke. Blanda citronjuicen med äggen och häll sedan äggblandningen i sockerblandningen. Rör om väl och häll toppingen på den förbakade botten. Baka kakan i ytterligare 20-25 min.
  4. 4. Skär kakan i rutor då den har kallnat.

Serveringsförslag: Strö florsocker över rutorna innan serveringen.

Skapat 2012-08-08 av ninasuedoise, 7961 visningar, 708 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  margarin eller smör, rumsvamt
4 dl  vetemjöl
1,5 dl  florsocker
3,5 dl  strösocker
0,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
4 st  ägg
1,2 dl  citronkoncentrat


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.