Alla Hjärtans Dag Tårta

Recept av Maricca

Recept: Alla Hjärtans Dag Tårta

INGREDIENSER

portioner/st.
Tårtbotten
4 st  ägg
3 dl  strösocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 dl  kakao
2 dl  kokt vatten
Fyllning
1 påse  vaniljmousse (av pulver)
1 dl  körsbär sylt
2 dl  nutella
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
Garnering
250 gram  frysta körsbär
2 dl  röd saft
4 st  gelatinblad
5 dl  vispgrädde
Dekoration
1 droppe  Karamellfärg röd och grön
1 msk  Hjärtformade strössel & pärlor
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

Jag brukar köra denna tårtbotten 2 gånger i ugnen. Den ena brukare jag använda hälften av ingredienserna så det blir ett tunn fin lager som du lägger överst på tårtan.

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Förberedelser: 30 min.
Tillagningstid: 60 min.
Total tid: 90 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst.
  2. 2. Blanda i vetemjöl, bakpulver och kakao. Tillsätt sedan kokt vatten.
  3. 3. Smörj och bröa en sockerform. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. 4. Låt svalna, dela sedan den ena i mitten och den andra tårtbotten lämnar du för att lägga sedan överst på tårtan.
  5. 5. Vispa moussen med 1dl mjölk och 2dl vispgrädde. Använd gärna elvisp. Ställ i kylen ca 30 min.
  6. 6. Lägg körsbärsylten på den nedersta bottnen, färga hälften av moussen röd och bred över.
  7. 7. Lägg den andra bottnen på och bred nutellan på. Färga den andra moussen grön och bred över.
  8. 8. Ställ i kylen medan du vispar vispgrädden.
  9. 9. Lägg på den övre bottnen och bred på ett tunt lager av den vispade grädden.
  10. 10. Skär körsbären i mitten och forma en hjärta i mitten på den översta bottnen.
  11. 11. Spritsa grädde runt kanterna. Färga resten med röd karamellfärg och spritsa en rosa kant runt bären.
  12. 12. Ställ i kylen. Blötlägg gelatinen i kallt vatten 5min. Koka 2dl saft. Häll i gelatinet och rör om tills den har smält. Ställ i kylen och låt kallna ca 15-20 min.
  13. 13. Pensla sedan geltinet sakta över bären, mellan och runt kanterna. Men sakta så inte det inte kommer på gräddet. Dekorera sedan :)

Serveringsförslag: Kan även använda en annan smak på moussen om man vill!

Dryckestips: Kaffe :)

Skapat 2012-02-14 av Maricca, 1388 visningar, 16 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  ägg
3 dl  strösocker
4 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
1 dl  kakao
2 dl  kokt vatten
1 påse  vaniljmousse (av pulver)
1 dl  körsbär sylt
2 dl  nutella
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
250 gram  frysta körsbär
2 dl  röd saft
4 st  gelatinblad
5 dl  vispgrädde
1 droppe  Karamellfärg röd och grön
1 msk  Hjärtformade strössel & pärlor


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.