Ajvarkyckling

Recept av Anemona

Recept: Ajvarkyckling

INGREDIENSER

portioner/st.
600 gram  kycklingfilé
  smör till stekning
  salt
  vitpeppar
2 dl  grädde
3 msk  ajvar relish
2 tsk  oregano
12 st  cocktailtomater
1 dl  riven ost
Betyg: 4.6/5 (5 röster, 4 kommentarer)

Vi gillar ju ajvar relish i våran familj så det blir det lite titt som tätt i allt möjligt. Passar perfekt till milt kött som kyckling. Ät med ris, matvete eller bulgur. Och sallad förstås.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bryn kycklingfiléerna delade på längden i 3 delar. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnssäker form.
  2. 2. Blanda grädde med tomatpuré, ajvar, oregano och smaka av med salt och peppar. Häll allt över kycklingen och fördela delade tomater och riven ost över.
  3. 3. Stek i 200 grader i ca 25 minuter. Servera med ris (bulgur, matvete) och sallad.

Skapat 2010-02-02 av Anemona, 6160 visningar, 162 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

600 gram  kycklingfilé
  smör till stekning
  salt
  vitpeppar
2 dl  grädde
3 msk  ajvar relish
2 tsk  oregano
12 st  cocktailtomater
1 dl  riven ost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.