Adams fisksoppa

Recept av Magners

Recept: Adams fisksoppa

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.8/5 (5 röster, 2 kommentarer)

En superenkel och god tomatbaserad fisksoppa.

Typ: Soppa
Kök: Frankrike
Tillagning: Kokat
Etiketter: billig, snabb, lättlagad

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka löken och låt dem svettas i den varma oljan.
  2. 2. Häll i buljongen, vinet, de krossade tomaterna och cayennepeppar. Låt koka länge (gärna en timma) - späd med vatten om det kokar bort för mycket vätska.
  3. 3. Häll i creme fraiche och låt koka upp.
  4. 4. Tärna och lägg i fisken. Salta och peppra efter behov.

Dryckestips: Torr eller halvtorr Riesling från Mosel.

Skapat 2009-08-27 av Magners, 4360 visningar, 88 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  gula lökar
0,5 st  purjolök
7,5 dl  fiskbuljong av tärning
1 burk  krossade tomater
1,5 dl  Vitt vin (ej lagrat på ekfat)
  cayennepeppar efter smak
2 dl  creme frachie
400 gram  fisk av vafritt/valfria slag
1 msk  olivolja
  salt
  nymalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.